Една позабравена традиция възродиха възпитаници на Спортното училище Георги Бенковски“ във

...
Една позабравена традиция възродиха възпитаници на Спортното училище Георги Бенковски“ във
Коментари Харесай

Възпитаници на Спортното училище във Варна възродиха една позабравена традиция

Една позабравена традиция възродиха ученици на Спортното училище  " Георги Бенковски “ във Варна. Тези дни те затвориха капсула на времето, в която попълниха със свои фантазии, цели и предвиждания за бъдещето. Тя се затвори с вярата, че след няколко години, когато завършат просветителния си път, ще я отворят и ще се върнат все още – обединил ги да начертаят и предрекат своето бъдеще.

Капсулата на времето бе част от ексцентричен открит урок на тематика " Как да успеем в България “, в който присъединяване взеха учениците от 9-ти клас, с класен началник госпожа Антония Кичукова.

Пикът на модата на капсулите на времето бе през ХХ век. Хората мислят доста за бъдещето - и си мечтаят по какъв начин да поддържат връзка с него. Интересното е, че в разнообразни страни си показват бъдещето друго.

Понякога даже хората събират разнообразни предмети, които съгласно тях ще им оказват помощ да запомнят по-добре своето настояще, и се пробват да ги запазят по някакъв метод. Например могат да ги сложат в кутия и да я заровят в земята. Или да ги затворят в нещо, което дълго време няма да бъде отваряно.

Една от най-старите капсули на времето е в Бостън - основана е още през 1742 година. Представлява кух железен ветропоказател под формата на скакалец. Вътре има монети и бумаги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР